Over EnTRAINable

Werkwijze

 

EnTRAINable begeleidt uw bedrijf bij het beoordelen, stroomlijnen en uitvoeren van belangrijke processen. Of dat nu gaat om veiligheidsmanagement, competentiemanagement of materieelmanagement. Wilt u uw processen optimaliseren? Onderzoeken waar iets stroef loopt en verbetering mogelijk is? Een incident analyseren of een audit uitvoeren? Of uw personeel nét dat beetje extra bagage meegeven? Samen gaan we op zoek naar uw wensen en uitdagingen, om zo te komen tot oplossingen die werken voor ú.

 

Met een jarenlange en veelzijdige ervaring binnen de spoorwegbranche is EnTRAINable van vele markten thuis. Persoonlijke groei en ontwikkeling, met tegelijkertijd het behouden van praktische kennis en ervaring (en bevoegdheid voor diverse veiligheidsfuncties!) maken het mogelijk om opdrachtgevers te helpen op systeemniveau, waarbij de dagelijkse en veelal weerbarstige praktijk nooit uit het oog verloren wordt.

 

Reeds gebaande paden zijn niet vanzelfsprekend. De status qua uitdagen en tegen "heilige huisjes" schoppen kan soms heel verfrissend zijn! Kritisch zijn én blijven is de sleutel tot voortdurende verbetering...

 

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.

 

 

"Twee weten meer dan één" en "samen sta je sterker". Vanuit deze overtuiging werkt EnTRAINable nauw samen met Michiel Tom, de professional achter Shuntingyard.com. Deze samenwerking kenmerkt zich door intervisie en collegiale uitwisseling en toetsing.

 

Als hoger veiligheidskundige is Michiel Tom sinds 2009 als zelfstandig consultant werkzaam in de spoorsector in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Hij werkt voornamelijk in opdracht van spoorwegondernemingen als consultant en coach bij het opzetten en implementeren van veiligheidsmanagementsystemen, risico-evaluatie en -analyse, auditing en het onderzoeken van incidenten en ongevallen. Daarbij zet hij graag zijn kerncompetenties probleemanalyse en oordeelsvorming in om ideeën, alternatieven en oplossingen voor complexe problemen te genereren.

 

Michiel werkt sinds 1981 in de spoorsector. Zijn loopbaan begon bij de Nederlandse Spoorwegen als machinist. Na daarin enige jaren ervaring te hebben opgedaan, onder anderen als praktijkinstructeur, vervulde hij diverse management- en staffuncties bij NS. Altijd "op de lijn" maar het liefst dichtbij de praktijk.

 

In 2002 maakte hij de overstap naar ACTS Nederland B.V. Samen met collega's werkte hij mee aan de uitbouw van de organisatie, niet zelden door zelf mee te helpen in de uitvoering en bij te springen als machinist. Ook nu nog is hij regelmatig op en rond het spoor aanwezig, niet meer als machinist maar vooral bij onderzoeken of controles.

 

Michiel bekijkt de dingen graag vanuit meerdere perspectieven. Hij zoekt in samenwerking met collega's graag naar oplossingen om processen slimmer, beter en vooral veiliger te laten verlopen.

In het jaar 2000 zette Wilfred Tak zijn eerste stappen in de spoorwegbranche, in dienst bij ACTS Nederland B.V. Met een basis als rangeerder en wagenmeester, die niet veel later werd uitgebreid met de volledige bevoegdheid als machinist, heeft hij een bijna klassiek "spoors" loopbaantraject doorlopen. In de jaren daarna doorliep hij diverse functies in zowel binnen- als buitendienst. Internationale spoorervaring deed hij op vanaf 2008 na een opleiding voor het verkrijgen van de rijbevoegdheid als machinist in Duitsland.

 

Van 2011 tot 2013 deed Wilfred ervaring op in het personenvervoer per spoor, bij Arriva Trein in Groningen. Net als bij ACTS verzorgde hij ook bij Arriva met enige regelmaat theorie- en praktijkopleiding aan (internationaal)  bevoegde machinisten.

 

In 2013 maakte hij de overstap terug naar het goederenvervoer, ditmaal in de functie van Equipment Manager bij LOCON Benelux B.V. Hij werd eindverantwoordelijk voor het beheer van een vloot van enkele tientallen locomotieven en ruim honderd goederenwagons. Zijn kennis en ervaring op het gebied van Duitse wet- en regelgeving zette hij in vanuit een nevenfunctie als "Ortlicher Betriebsleiter", na daartoe te zijn opgeleid. Ook mocht hij zich vanaf 2016 veiligheidsadviseur gevaarlijke stoffen ADR en RID noemen.

 

Sinds 2016 is Wilfred actief als zelfstandig adviseur op het gebied van spoorwegveiligheid en spoorwegwet- en regelgeving, met inbegrip van de regelgeving betreffende het vervoer van gevaarlijke stoffen. Tot zijn klantenkring behoren spoorwegondernemingen, materieeleigenaren, leaasemaatschappijen van spoorwegmaterieel, werkplaatsen en Entities in Charge of Maintenance (ECM).

Wilfred Tak

Michiel Tom (Shuntingyard)

Wie is wie?